head

Schyzzo.Com
Dátum: 2007. április 20. péntek, 19:54
A Schyzzo.Com electro-noise-ebm zenekar jelenlegi formáját tekintve, 2004 márciusában alakult Karl, Victor és Brasil összefogása révén. Bár az együttes tagjai, 2002 óta aktívan foglalkoztak a zenével , a közös zenélés mint ötlet , csak két év után merült fel.
Victor és Karl régebben egyedül és úgymond saját magának készített zenét , ám az egyre sokasodó demo-trackek a kidolgozottság és hangzásbeli aktualitás szempontjából , a komolyabb zenei muködés felé motiválták oket. ...


Brasil doborientáltsága pedig egyértelmu pluszt jelentett az akkor még csak gondolati síkon létezo Schyzzo.Com-nak, majd a technikai háttér kívánt kibovítése után elindult a program.

Nehéz problémakör írni ezen együttes stílusáról, érzelem-és gondolatvilágáról.

Talán leegyszerusíthetem a témát, ha azt mondom, hogy a Schyzzo.Com az electro, a noise, és az ebm jegyeit sajátosan elegyíto zene, mindenképpen klubbos, azaz intenzív és eroteljes , ugyanakkor pontonként meglepoen dallamos formában.

Bár manapság nehéz (sot talán nem alaptalanul, szinte lehetetlen ) globálisan nézve egyéni zenei produkciót lerakni az asztalra, mi mégis megpróbáljuk, és hogy ez több vagy kevesebb sikerrel történt e meg, azt majd a közönség eldönti.

Megpróbáljuk az egymástól szinte teljesen független stílusokból kiszurni a hatásos, dinamikus és fantáziadús jellemzoket és ezt a saját szánk íze szerint rendezzük rendszerbe egy hibrid hangzás végeredményeképp. Alapvetoen meghatároz minket a power noise brutalitása és ereje, az elektro sterilitása és „chipsensitive” törtsége, ugyanakkor az ebm tradicionalitása és hangulata.

Jó lenne azt mondani, hogy minden elképzelésünk egyértelmuen konvertálódik zenei síkba, de ez nem így van, minden track más történet, más gondolat és más technikai alap. Ez foglalja magában részünkrol a színt, és a kiszámíthatatlanságot.

Nem, nem akarunk hasonlítani, ahogyan persze senki nem akar, bár a magyar színtéren véleményünk szerint, ilyen zenei kompozícióval egyedül vagyunk.

Nem akarunk ideológiát, nem akarunk költoi magasságot. Egy valamit azonban szeretnénk megteremteni, és ez a hangulat, egy adott hangulat, ami talán soha nem jött volna és jönne létre a továbbiakban, ha ez a világ nem olyan lenne, mint amilyen. Precízen véletlenszeru és hideg.

Többet talán nem is szabad a zenérol írni, ez sajnos nehezen szavasítható témakör, a lényeg, hogy adhassunk egy légkört a közönségnek, amit még nem hallott, vagy legalább is ilyen formában még nem, és képzeletben utazzon el egy hidegebb, és „programozhatatlan” helyre, ami lehet akár egy hálózat, egy processzor, vagy akár bármelyikonk elméje.


Schyzzo.Com

/ Karl Zack, Victor Miller, Brasil/
Forrás: www.advoxya-records.com

Honlap: www.schyzzo.com


 

 
 Kapcsolódó linkek

· Több hír: Hírek


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Hírek:

12 órás országos DEPECHE MODE rajongói találkozó

 Parancsok


 Nyomtatható változat Nyomtatható változat